Kulttuuria ja käsityötä

Tutustukaa jurvalaisen nikkariperinteen syntyyn ja nykyhetkeen sekä puuarkkitehtuurillisesti kiinnostavaan kohteeseen Sellaan.

Arrow
Arrow
Slider

Kulttuuria ja käsityötä

Tutustu jurvalaiseen nikkariperinteen syntyyn ja nykyhetkeen puuarkkitehtuurillisesti kiinnostavassa kohteessa Sellassa. Sella on puuarkkitehtuurillinen helmi, upea rakennus, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Kurikan Jurvassa.

Jurva on tullut tunnetuksi puusepistään, koristeveistosta ja huonekalujen valmistuksesta. Mistä tämä kaikki alkoi ja vieläkö Jurvassa osataan veistää? Tule katsomaan omin silmin.

Saatavuus
Sellan Kaffilan aukioloaikoina: ma-to klo 9-16 ja pe 9-15.
Yli 15 hlö ryhmät myös muina aikoina, sopimuksen mukaan.

Opastus varattava etukäteen.

Sella

Aiemmin nimellä ”Nikkarikeskus” tunnettu Sella on paikallisten kirvesmiesten taidonnäyte ja vaikuttava nähtävyys jo itsessään. Sella kätkee sisälleen monipuoliset tilat kokouksiin, työskentelyyn sekä erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Rakennus kuvastaa monipuolisesti alueen puunkäytön osaamista.

Vuonna 2004 valmistunut Nikkarikeskus rakennettiin huonekaluteollisuuden näyteikkunaksi ja promootiokeskukseksi. Talossa on käytetty puuta rakenteiden lisäksi myös sisä- ja ulkopuolen pintamateriaaleina. Rakennuksen monimuotoisuutta kuvaa se että yksikään talon pilareista ei ole samanmittainen. Talo on kalustettu paikallisten huonekaluvalmistajien tuotteilla.

Opastettu kierros Sellassa

Kesto 1 h | Esittelyn hinta: 1-15 hlö 60 € tai 16-50 hlö 4 €/hlö

  1. Ryhmän vastaanotto Sellan aulatilassa
  2. Talon esittely ja siirtyminen Auditorio Nikkarisaliin
  3. Jurvan nikkariperinteeseen teidät johdattaa Taidolla on juurensa -video (15 min) sekä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettu Story of Jurva -lyhytelokuva (3 min).
  4. Opastettu tutustuminen Sellan aulatilassa oleviin näyttelyihin ja paikallisten osaajien teoksiin
  5. Tutustuminen veiston ateljeehen, Hirvelän verstaaseen, joka on toiminut koristeveiston opetustilana 1940 – 2016. Nykyisin tilassa toimii Jurvan residenssi, jossa työskentelee alueen omien osaajien ohella vierailevia taiteilijoita, muotoilijoita ja käsityöläisiä joiden materiaalina on puu. Veiston ateljeessa syntyy taidetta ja käyttöesineitä.

Lisäpalvelut

▸ Keittolounas Katso viikon ruokalista Sellan Kaffilan Facebook -sivuilta.
▸ Kahvi/tee + valinnan mukaan esim. täytetty leipä, piirakka, kakkupala tai pulla
▸ Paikalliset tuotteet Jurva Design Shop -minimyymälästä
▸ Kokouspalvelut, lue lisää: SELLAN KOKOUSPALVELUT

Sellan tunnelmallisessa kahvilassa voi vierailun yhteydessä nauttia keittolounasta, kahvia sekä valintansa mukaan joko suolaista tai makeaa purtavaa.

Kahvilassa sijaitsevasta, Jurvan Residenssin omasta Jurva Design Shop -minimyymälästä on saatavilla pieni valikoima paikallisia design-, taide-, käsityö- ja museotuotteita kotiin viemisiksi tai lahjoiksi

Myynti ja lisätiedot

Sellan Kaffila
p. 045 150 5393
kaffila@sella.fi
www.sella.fi

Avoinna ma – to klo 9-16 ja pe klo 9-15

Ota yhteyttä tai tee tiedustelu tai varaus tilavarauslomakkeen kautta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.